Muzikantendag 2006 op 27 mei
Muzieknieuws 23-02-2006 10:39
Reserveer 27 mei 2006 maar vast in je agenda. Want dan vindt de jaarlijkse Muzikantendag plaats in de Melkweg, Sugar Factory en het Cinecenter te Amsterdam.Buma Cultuur (de nieuwe naam voor Conamus) organiseert traditioneel de Nederlandse Muzikantendag in samenwerking met Slagwerkkrant, Interface, Gitarist en het Nationaal Pop Instituut.

De dag bestaat uit workshops, clinics en informatie over muziek maken en een carrière in de muziek, kortom, alles om beginnende en semi-professionele muzikanten verder te helpen.

Zo kun je op de Muzikantendag onder andere je demo laten horen aan A&R-managers, producers, boekers en programmeurs in het demopanel.

De Muzikantendag is voor een belangrijk deel gericht op slagwerkwerkers . Hoewel het programma voor 2006 nog niet vaststaat, wordt het minstens zo interessant als vorig jaar. Toen presenteerde Slagwerkkrant onder andere:
  • Drumpartijen maken voor een song. Hoe maak je de drumpartij onderdeel van het songschrijven. Welke groove past? En hoe vul je een song met ‘leuke’ riffs? Maartje Simons en Dennis Boxem werkten voor de Muzikantendag aan dezelfde songs en legden het verschil in benadering uit.
  • Polyritmes in metaldrummen. Stef Broks van Textures, dé up and coming drummer met spectaculair, technisch sterk en origineel drumspel, werd geïnterviewd door Mark van Schaick, algemeen hoofdredacteur van Slagwerkkrant. Stef Broks gaf onder meer uitleg over de opbouw en aanpak van de Texture-songs.
  • Hoe stem ik m’n drumstel? Stemmen van drums is en blijft een heikel onderwerp. Drummers hebben er soms het geduld niet voor, vaak ontbreekt de kennis. Dennis Boxem, hoofdredacteur van de afdeling Tests van Slagwerkkrant, gaf in 2005 een uur lang tips over stemmen.
  • Drummers on DVD: van Thomas Lang’s " Creative Control" tot Steve Smith’s "History of the U.S. Beat".
  • Snel goede vormschema´s voor drums. Je drumt het beste als je weet wat er komt. Soms heb je geen tijd om een nummer helemaal uit te schrijven. Een vormschema waarin je overgangen en breaks aangeeft, kan dan uitkomst bieden. Hoe dat aan te pakken, maakte drumprofessor Mark Eeftens (foto) haarfijn duidelijk.

Houd deze website goed in de gaten, want binnenkort onthullen we het programma voor de Muzikantendag 2006!

Tickets kosten € 16 en zijn verkrijgbaar bij de Melkweg, AUB Ticketshop, Uitburo en de bekende gebruikelijke voorverkoopadressen. Meer informatie de Muzikantendag vind je hier.

drummer links