Komende zondag 25 oktober: Bax Groove Day met John Blackwell

Drumfeest in Goes met o.a. John Blackwell en Hans Eijkenaar

Muzieknieuws 25-10-2015 09:10

Bax Shop Goes organiseert op zondag 25 oktober opnieuw een Groove Day met ook dit jaar een mooi programma vol klinkende namen. Na optredens van nationale toppers als Marnix Stassen, Robert Biesewig, Hans Eijkenaar en Jimmy van den Nieuwenhuizen zal Amerikaanse r&b-meester John Blackwell (Prince, Justin Timberlake en Cameo) de aanwezigen ongetwijfeld omver blazen met een zwaar groovende afsluiting. Daarnaast zijn er die dag diverse demo's, is er een 'snare upgrade service', en kun je uiteraard advies op maat krijgen voor al je slagwerkgerelateerde vragen

 

Een welgevuld programma dus op het hoofdpodium. In de winkel staan natuurlijk de hele dag de nodige akoestische en elektronische kits klaar om uitgeprobeerd te worden, en kun je terecht met je persoonlijke vragen. Bijzonder is de snare upgrade service; een buitenkansje om met behulp van een specialist misschien wel het belangrijkste onderdeel van je kit echt zo te laten klinken als je in je hoofd hebt. Verder demonstreert Thomas Brucke diverse Sela-producten.

 

HOOFDPROGRAMMA


Marnix Stassen en Ward Veenstra (Pearl)
​Marnix Stassen (Alain Clark, DJ Maestro) en gitarist Ward Veenstra (Nynke Laverman , Gregor Salto) brengen een verrassende combinatie van subtiele Caribische grooves met stevige (Hollandse herfst-)kost. De combinatie van gitaar met Marnix Stassens hybride drum/percussie-opstelling zorgt voor een spannende, geheel eigen sound.


Robert Biesewig en DJ Suro (Tama/Meinl)
Robert Biesewig speelt en produceert voor talloze nationale en internationale artiesten; vooral in de hiphop/gospel/soul-hoek.  Op de Groove Day presenteert hij een nieuw duo met DJ Suro, onder de titel 'The Missing Channel'. Hiphop en funky breakbeats in een experimenteel jasje; swingen!

 

Jimmy van den Nieuwenhuizen (Yamaha)
Vast in de band bij Van Velzen, maar even zo makkelijk speelt hij mee met Brian May, MainStreet, Jeroen van der Boom en de Vrienden van Amstel Live. In onze Slagwerkkrant  Poll werd hij uitgeroepen tot rockdrummer van 2015 in de Benelux. Daarnaast is hij een van de meest gevraagde sessiedrummers van Nederland, en is hij inmiddels uitgegroeid tot een ervaren en immer bevlogen clinician.

 

Hans Eijkenaar (Zildjian)
Al jarenlang de absolute top van Nederland. Eijk is altijd 'in control'. Het lijstje artiesten waar hij mee heeft gewerkt, is eindeloos: Candy Dulfer, Anouk, Gino Vannelli, The Voice Of Holland-band…  Laat je overrompelen door de power van deze alleskunner. En stel vragen, want Eijkenaar kan als geen ander uitleggen wat hij doet.

 


John Blackwell
John Blackwell is het bekendst van zijn heerlijke funky grooves bij Prince, maar hij was ook te horen bij artiesten als Justin Timberlake en Cameo. Zijn combinatie van een fijne drumtechniek met een vette feel is indrukwekkend. Daarnaast is de Amerikaanse r&b-meester niet vies van een beetje show achter de kit: twirling en cross-over-slagen beheerst hij als geen ander. Maar het belangrijkst is natuurlijk de pocket; kom erin hangen bij deze vette afsluiter van de dag.

 

Wat: Bax Groove Day
Wanneer: zondag 25 oktober van 11:00-17:00 uur
Waar: Bax Shop, Olympiastraat, Goes
Meer info: ga naar de site van Bax Shop

 

zoeken
zoeken