Sysmo zoekt 13 percussionisten

Wekelijks evenement in Amsterdam in oktober van start

Muzieknieuws 21-05-2015 21:44

Sysmo start 7 oktober met een wekelijkse avond in Mezrab, Amsterdam. Sysmo is een internationaal fenomeen, overgewaaid uit Argentinië en Brussel: een wekelijkse percussieshow van twee uur, met telkens een andere special guest. Sysmo zoekt 13 percussionisten om dit event wekeleijks te gaan dragen. Je kan je nu aanmelden voor de audities op 10 en 11 juni.
Slagwerkkrant is partner van dit event en beveelt het van harte aan!

Elk Sysmo-event is een unieke avond: de componist dirigeert met een unieke internationale gebarentaal twaalf professionele percussionisten en vertaalt de energie van het publiek naar ritme en klanken. De muziek is uniek en tegelijkertijd toegankelijk, en er is veel ruimte voor experiment en improvisatie. Een ‘special guest’ geeft elke avond een eigen geluid en inspiratie. Wekelijks zal de community op sweaty wednesday samenkomen in Mezrab, Amsterdam. 

13 percussionisten gezocht
Sysmo is op zoek naar 13 professionele percussionisten. Als je bent gemotiveerd voor een nieuw, uitdagend project, geïnteresseerd bent in geïmproviseerde muziek en live-compositie en  het geen probleem vindt om twee uur achter elkaar te spelen. Je moet bovendien open minded zijn, een teamspeler en in Amsterdam of omgeving wonen.

Wat is Sysmo?
Sysmo is de community van ritme en dans, gestart in 2011 in Brussel en geïnspireerd op het unieke en krachtige concept ‘La Bomba de Tiempo’ in Buenos Aires. Elk Sysmo concert creëert een unieke synergie tussen 12 percussionisten, de dirigenten, de special guest en het publiek. Meer dan 400 bezoekers komen maandelijks naar het evenement in Brussel en in Buenos Aires is het een wekelijkse happening die honderden fans en toeristen trekt.

Sysmo komt naar Amsterdam, als een eerste stap om de community in alle grote steden van Europa te laten ontstaan.

Hoe kan je je aanmelden? 

Audities op 10 en 11 juni
Inschrijven tot en met 31 mei 2015.
Auditie 10 en 11 juni 2015 te Mezrab Amsterdam.

Voor als je geselecteerd wordt repetitieweek in september
21 tot en met 25 september 2015 van 10.00 tot 17.00 uur in Amsterdam.

Shows wekelijks vanaf 7 oktober
Elke woensdag vanaf 7 oktober 2015 in de Mezrab, Amsterdam. In de zomermaanden op festivals in heel Nederland.

Gage
De gage is afhankelijk van subsidie en het aantal bezoekers. Uitgangspunt is om € 17,50 per uur te betalen voor de repetities en de concerten.

Schrijf je in voor de auditie
www.sysmo.be/amsterdam

Facebook
www.facebook.com/groups/sysmoamsterdam
www.facebook.com/sysmomatters

Contact
Kay Krijnen, sysmo@amsterdamartistcollective.nl, telefoon +31 6 146 5678 1

www.sysmo.be/amsterdam

Video
Sysmo in Argentinië

Sysmo in Belgie:

 

 

zoeken
zoeken