Anika Nilles bij Beat it! The next level - 17 mei

Met verder o.a. Ton Dijkman, Martin Verdonk en Drumbassadors

Muzieknieuws 02-05-2015 09:05

Dit is de 0.2-versie van "Beat it!"; de slagwerkdag die in 2007 werd georganiseerd door de slagwerkgroep van Fanfare Vriendenkring Overloon ter ere van haar 100-jarig bestaan. Zo níet swingend als dat klinkt, zo wél swingend gaat deze festivaldag op zondag 17 mei 2015 worden, want de Overloonse slagwerkers hebben een volwaardig programma in elkaar gedraaid met een lekkere line-up. Zeker nu vast staat dat Duitse drumheldin Anika Nilles daadwerkelijk komt spelen (was lang onder voorbehoud).

 

De slagwerkdag bestaat uit drie onderdelen

• Slagwerkconcert ( gratis entree)
• Streetparade (gratis)
• Festival (€ 7,50 euro v.v.k.; € 10,- aan de kassa)

De dag start met enkele traditionele slagwerkgroepen (waaronder Eensgezindheid Maasbracht o.l.v. Jo Zinzen), die een origineel programma brengen met aanvullende solisten/blazers. Hierna houden deze bands een streetparade door het mooie Brabantse Overloon; even het dorp wakker schudden! 

Daarna is het tijd voor het slagwerkfestival zelf in De Pit Overloon, met clinics en optredens van diverse grote namen uit de Nederlandse drumwereld, en Youtube-sensatie Anika Nilles uit Duitsland. Met nationale blikvangers als Ton Dijkman, Martin Verdonk en de Drumbassadors kun je rekenen op een spectaculaire dag, die bol staat van slagwerk, drums en percussie!

In de komende editie van Slagwerkkrant (#188, juli-augustus 2015) kun je een interview lezen met Anika Nilles!

 

Programma
• 13.00 uur - Slagwerkconcert
Diverse slagwerkensembles waaronder Eensgezindheid Maasbracht o.l.v. Jo Zinzen

• 15.00 uur - Streetparade
Diverse groepen lopen musicerend door het dorp Overloon

• v.a. 16.00 - Festival
Clinics en optredens in de Hoofdzaal door bekende drummers en percussionisten

- Clinic Roland drums: Mick Gravee (Roland Drum Contest NL)  

- Clinic: Martin Verdonk

- Clinic: Anika Nilles

- Clinic: Ton Dijkman

- Slotact: Drumbassadors

Maar er zijn nog veel meer optredens die dag: bijvoorbeeld een drumoptreden van Mees Riechelman (drumtalent 2013 Benelux), en verspreid over de dag optredens van zijn band Klabats (XL-versie met blazers!).

In de Blauwe Zaal optredens van Slagwerkgroep Vortum (theatrale slagwerkshow met onder meer cajóns, en surdo's), sambagroep Banda Tufau, de MacLaren Pipeband, ‘onze eigen’ Dirkjan van Groningen geeft een clinic Rudimental Drumming/Marching Percussion, en Drumschool Cleuver verzorgt een clinic Afrikaanse ritmes inplementeren in drums & cross stickings (zie ook de cursus in Slagwerkkrant). Verder nog een latinjam met o.a. Verdonk, Van Groningen en Riechelman.

Beat it! The next level
Zondag 17 mei
De Pit Overloon

Kijk voor meer info en updates van het programma ook op https://www.facebook.com/events/1572696639651815/

zoeken
zoeken