System Of A Down in tweevoud

Muzieknieuws 09-03-2005 12:43

De releasedatum van het nieuwe System Of A Down album 'Mezmerize' is eindelijk bevestigd. Op 16 mei verschijnt de eerste CD van het tweeluik 'Mezmerize/Hypnotize'. 'Hypnotize' volgt waarschijnlijk een half jaar later.

De eerste single van 'Mezmerize' wordt de controversiele track 'B.Y.O.B.'. Dit nummer, dat voluit 'Bring Your Own Bombs' heet, is een directe aanklacht aan het adres van Bush en zijn inmenging in conflicten in het Midden-Oosten:
"Why don't presidents fight the war?
Why do they always send the poor?
Why do they always send the poor?"

De langverwachte opvolgers van het ook in Nederland zeer succesvolle album 'Toxicity' staan weer vol met de van System Of A Down bekende complexe, progressieve, onorthoxe, ironische en schizofrene songs. In 2001 kwam System Of A Down met dit album op nummer 1 binnen in de Billboard/Soundscan charts en won verschillende prijzen, waaronder 'Best Album of the Year' van Spin Magazine. Van 'Toxicity' gingen inmiddels bijna 6 miljoen exemplaren over de (digitale) toonbank.

S.O.A.D. heeft voor het tweeluik maar liefst 30 nummers opgenomen in het afgelopen jaar. Alle tracks werden ingespeeld in de studio's van Rick Rubin en afgemixed door Andy Wallace. Overigens, op 21 juni staat System Of A Down in de Ahoy' Rotterdam.

zoeken
zoeken