Reünietour voor Black Crowes

Muzieknieuws 07-03-2005 16:33

The Black Crowes lieten al doorschemeren om naast de uitverkochte reünieshows in New York ook enkele festivals aan te doen dit jaar. Nu blijkt dat de band het aantal optredens heeft uitgebreid tot een complete tour!

Het gaat om minimaal twintig steden in de VS die de Kraaien in april en mei zullen aandoen. De groep, aangevoerd door de broers Chris en Rich Robinson, heeft niet meer opgetreden sinds november 2001.

Het jaar daarop ging de formatie 'voor onbepaalde tijd met verlof'.

Chris en Rich Robinson zijn de enige twee oorspronkelijke Crowes-leden die nog over zijn, zo blijkt uit de bezetting voor de reünietour.

Voor fans zitten er wel enkele bekende gezichten tussen. Zo is gitarist Marc Ford van de partij: hij werd in 1997 uit de band gezet. Ook toetsenist Eddie Hawysch (ook bekend als Eddi Harsch) speelt mee. Beide muzikanten kwamen na het debuutalbum del uitmaken van Thel Black Crowes.

De ritmesectie bestaat uit bassist Sven Pipien, die de groep in 2000 verliet, en drummer Bill Dobrow (zie foto). Laatstgenoemde speelde met Rich Robinson in de groep Hookah Brown. Dobrow vervangt Steve Gorman op de drumkruk.
zoeken
zoeken