Bax Groove Day - 30 augustus 2014

Gillmann - Zuiderwijk - Herfst - Broks - Cornelissen

Muzieknieuws 12-08-2014 13:09

Bax Shop organiseert op 30 augustus de Bax Groove Day, met clinics van Andy Gillmann, Cesar Zuiderwijk, Stef Broks, Koen Herfst en Sebastiaan Cornelissen. Verder die dag in de muziekwinkel in Goes Zildjian Gen16-demonstraties, presentaties van diverse drumscholen, de gratis snaredrum upgrade service en korting op alle slagwerkproducten. De Bax Groove Day is van 11-17.00 uur.

 

Om 11.30 uur (deuren open om 11.00 uur) start de Groove Day met een clinic van Sebastiaan Cornelissen (Zildjian). Deze veelgevraagde sessiedrummer en drumdocent nam al diverse soloalbums op, waarbij hij indruk maakt als solist, begeleider en als componist. Met zijn nieuwe band Tristan bracht hij onlangs onder het motto ‘the best of the seventies brought to 2014’ het debuutalbum  Moontune uit.


 

Andy Gillmann trapt af om 12.30 uur met een clinic voor Mapex. De Duitse drummer is een graag geziene studiokracht en heeft daarnaast een mooie verzameling les-dvd’s en -boeken achter zijn naam staan, waarbij vooral zijn educatieve materiaal voor brushes in het oog springt: Das Grosse Besenbuch (met cd) en dvd Brushes Unlimited. Vegertjes meenemen dus, maar Gillmann is van vele andere drummarkten thuis.


 

Met de clinic van Koen Herfst (Tama - Zildjian) kan het vanaf 13.45 uur alle kanten op, want de drummer van top-dj Armin van Buuren, deathmetalband I Chaos, thrashmetalband Dew-Scented en cross-overband Bagga Bownz speelt werkelijk alles. Zo lang het maar knalt!


 

Ook Stef Broks houdt van uitersten. Het bekendst is hij vanwege zijn fusiongetinte en knap uitgearrangeerde drumwerk bij metalband Textures, maar in 2009 speelde hij nog getructe fusion bij Exivious en in 2011 nam hij met de formatie Cube X een behoorlijk weirde jazzplaat op. Zijn clinic start om 15.00 uur.


 

Om 16.15 uur start de afsluitende clinic met Cesar Zuiderwijk (Pearl). De drummer van Golden Earring zal in Goes ongetwijfeld putten uit zijn vierde theatershow Drummoires, waarmee hij inmiddels alweer voor het tweede seizoen volle zalen trekt in geheel Nederland. Een fenomeen!


 

Verder zijn er tijdens de Bax Groove Day diverse demonstraties (o.a. van de Zildjian Gen16 e-bekkens) en staan er drumstellen klaar (zowel akoestisch als elektronisch) om te worden uitgeprobeerd. Je kunt je onwillige snare laten pimpen tijdens de gratis snaredrum upgrade service en iedere bezoeker krijgt 5% korting op alle slagwerkproducten.


 

Wat:             Bax Groove Day
Wanneer:    zaterdag 30 augustus juni 2014, 11-17.00 uur
Waar:           Bax-Shop, Olympiastraat 4, Goes

www.bax-shop.nl

 

zoeken
zoeken