Autumn wordt support van Within Temptation

Muzieknieuws 04-02-2005 16:18

Autumn is bevestigd als support act van Within Temptation tijdens de Duitse tour die in februari plaatsvindt. Dat heeft Autumn's label The Electric Co. vandaag bekend gemaakt.

De tour valt samen met de Duitse release van "Summer's End" op 21 februari. Het tweede album van de Gronings/Friese band met Jan Grijpstra achter de drumkit, kwam in Nederland al in 2004 uit.

Inmiddels heeft Autumn al drie shows met Within Temptation achter de rug: twee in België en één in de Grosse Freiheit 36 in Hamburg, de kick-off van de Duitse tour.

Aansluitend op de tour in Duitsland brengt Autumn haar videoclip voor de single 'Gallery Of Reality' uit in Duitsland en de Benelux. Autumn is tot dusver de enige band waarmee Within Temptation haar Europese tournee aanvult.

Autumn is de eerste band van The Electric Co. met een officiële albumrelease in Duitsland. Peter Schaap, woordvoerder van het label, is ervan overtuigd dat de band veel indruk zal maken in ons buurland:
"De eerste reacties op het album van zowel de Duitse media als Universal Duitsland waren zeer positief, waardoor deze tour erg welkom is. Het enthousiasme van Universal Duitsland over de band vertaald zich in zorgvuldige steun en veel promotie rondom de optredens."

Autumn werd in 1995 opgericht en heeft zich sindsdien ontwikkeld tot een volwassen en uniek exponent van de bloeiende Nederlandse gothic rock scene. Het debuutalbum "When Lust Evokes The Curse" uit 2002, zette Autumn definitief op de kaart.

Within Temptation won begin februari 2005 voor de tweede maal de Conamus Exportprijs. In totaal verkocht de formatie vorig jaar meer dan 300.000 exemplaren van het album "The Silent Force" in Europa. De band is daarmee de meest succesvolle Nederlandse groep van 2004 buiten de eigen landsgrenzen.

zoeken
zoeken