Start muziekherkenningsservice

Muzieknieuws 31-01-2005 22:51

Soms hoor je een liedje op de radio of in de discotheek en wil je weten wat dat is en wie dat zingt. Met MusicDNA, de eerste mobiele muziekherkenningsservice in Nederland, kan dat meteen.

Met MusicDNA kun je, waar en wanneer je maar muziek hoort, direct de naam van de artiest en de betreffende song- en albumtitel voor je laten opzoeken.

De informatie is alleen via de mobiele telefoon te weten te komen. Na het bellen van 0900 - 0759 (wel voor 70 eurocent per gesprek!) moet de telefoon ongeveer 15 seconden in de richting van de geluidsbron gehouden worden. Binnen een minuut komt er een sms-bericht met de gewenste gegevens.

MusicDNA kan helaas geen garantie geven dat ieder liedje herkend wordt. De dienst probeert een zo goed mogelijke dekking en herkenningskans te realiseren van muziek die in Nederland ten gehore wordt gebracht.

Toch is het mogelijk dat er nummers niet herkend worden omdat deze niet in onze database aanwezig zijn, of vanwege externe (geluids) omstandigheden.

Voor elk nummer dat MusicDNA niet voor je heeft herkend ontvang je één credit. Deze credits spaar je op, en binnenkort kun je deze inwisselen voor ringtones en andere goodies.

MusicDNA werkt sowieso niet bij 'live' optredens en herkent geen klassieke muziek.

Meer info vind je op de website van MusicDNA

zoeken
zoeken