Overspel door Thé Lau

Muzieknieuws 18-01-2005 13:31

Thé Lau heeft een nieuw theaterprogramma: 'Overspel'. Waar het hart spreekt, heerst opwinding. En waar opwinding heerst, broeit het overspel. Muzikaal en emotioneel overspel, in zang en muziek.

In zijn nieuwe programma brengt Thé een nieuwe lichting muzikaal talent onder de aandacht.

Lau is altijd dol geweest op duetten - zij het vooral met vrouwen. Duetten zullen dan ook de revue passeren in oude en nieuwe songs. In de eerste helft van de tournee, de optredens in januari, doet Thé Lau het samen met de Vlaamse diva Yasmine. In de tweede helft, de optredens in februari en maart, met Maartje Teussink.

Yasmine zal een deel van het repertoire uit haar bejubelde theaterprogramma 'Vandaag (het Gisteren van Morgen)' laten schitteren: songs van Leonard Cohen die in het Nederlands zijn vertaald en zeer uitgesproken zijn gearrangeerd. In Vlaanderen is Yasmine al een ster, Nederland volgt ongetwijfeld binnenkort.

Maartje Teussink is een jonge eigenzinnige singer/songwriter, waar het talent vanaf druipt. In 2000 won ze de Grote Prijs van Nederland en dat is slechts het begin van haar muzikale carrière.

Remco van der Sluis begeleidt Thé Lau op drums. In 'Overspel' vloeit de begeleidingsband samen met het Tutti Tanguera tango strijkkwartet Pavadita, dat zinderend Argentijns tango repertoire giet in een klassieke strijkkwartet-vorm en daarbij het liefst 'over de randjes speelt'.

De première van Laus nieuwe theaterprogramma vond afgelopen zaterdag, 15 januari, plaats in De Kleine Komedie te Amsterdam.
zoeken
zoeken