Deloitte Jazz Award 2005

Muzieknieuws 15-01-2005 00:40

Op 10 april 2005 wordt de Deloitte Jazz Award voor de vierde maal uitgereikt. Dit zal plaatsvinden tijdens een evenement in het Bimhuis te Amsterdam met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert.

De Deloitte Jazz Award, bestemd voor 'talent deserving wider recognition', is een initiatief van accountants- en adviesorganisatie Deloitte. De prijs (€ 20.000) wordt naast twee stimulansprijzen (€ 2.500) ter beschikking gesteld door de Andersen Foundation met als doel een bijdrage te leveren aan de verdere beroepsontwikkeling.

De winnaar van de Deloitte Jazz Award wordt gekozen door een jury. De Deloitte Jazz Award jury wordt voorgezeten door Peter Krom (Bestuurslid Andersen Foundation) en bestaat uit Hein van de Geijn (musicus, producer, docent), Paul Gompes (coördinator Dutch Jazz Connection), Amanda Kuyper (muziekjournalist), Jan Menu (musicus, producer) en Bert Vuijsje (journalist/jazzrecensent).

Wie komen in aanmerking?
Jonge, in Nederland gevestigde jazzmusici die al een zekere bekendheid hebben verworven en aan het begin van een internationale carriere staan. De kandidaten moeten leider zijn van (een) groep(en), (deels) eigen repertoire componeren en over de nodige persoonlijkheid en ambitie beschikken om zo’n carrière te kunnen verwezenlijken. Groepen komen niet in aanmerking.

Inschrijven
Kandidaten worden verzocht het inschrijfformulier aangetekend en vergezeld van onderstaande te sturen aan:

Secretariaat Deloitte Jazz Award
P/a Amsterdam Jazz Agency B.V.
Postbus 14649
1001 LC Amsterdam

Het inschrijfformulier is te downloaden op www.amsterdamjazzagency.com

De inschrijving dient uiterlijk 21 januari 2005 ontvangen te zijn.

Bijgesloten moet worden:
· Curriculum Vitae + persfoto
· Omschrijving en motivatie besteding prijzengeld
· Speellijst van vorig(e) seizoen(en) en huidige seizoen
· CD of MD met daarop drie vertolkingen van composities naar keuze. Het insturen van een eigen compositie strekt tot aanbeveling. Indien een CD met meerdere stukken wordt ingezonden dienen drie stukken ter beoordeling van de jury aangegeven te worden.

Nominaties voorronde
De jury zal een selectie maken uit de inschrijvingen en maximaal 6 kandidaten nomineren voor deelname aan de voorronde, te houden op 13 maart 2005 in het Bimhuis te Amsterdam. De genomineerde kandidaten spelen daar met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw o.l.v. Henk Meutgeert. De nominaties en nadere informatie over de voorronde worden begin februari 2005 bekend gemaakt.

Nominaties finale
De jury maakt uiterlijk binnen een week na de voorronde bekend welke 3 kandidaten geselecteerd zijn voor de finale. De finale vindt plaats op 10 april 2005 in het Bimhuis te Amsterdam. Op die avond kiest de jury de uiteindelijke winnaar van de Deloitte Jazz Award 2005 en de winnaars van de stimulansprijzen.

Inlichtingen
Secretariaat Deloitte Jazz Award
p/a Amsterdam Jazz Agency B.V.
Tel: 020 423 2294
Fax: 020 423 2295
E-mail: info@amsterdamjazzagency.com
www.amsterdamjazzagency.com
zoeken
zoeken