Les Tambours du Bronx op A Bigger Bang
Slagwerkfestival op 9 november in Muziekgebouw Eindhoven
Slagwerkkrant Plus 18-10-2012 21:11
Les Tambours du Bronx, de gerenommeerde percussiegroep uit Frankrijk, vermaard om hun spectaculaire show met olievaten, zal de afsluitende act zijn van slagwerkfestival A Bigger Bang op 9 november in Muziekgebouw Eindhoven. Ze zijn toegevoegd aan de line-up met Mohammad Reza Mortazavi, The World Drummers Ensemble en Slagwerk Den Haag.

Al 25 jaar een begrip in Frankrijk en niet alleen omdat hun muziek in de games van Trivial Pursuit en Sim City gebruikt wordt. Met een kernbezetting van 15 muzikanten heeft de band op het gebied van industrial percussie haar sporen al ruimschoots verdiend,  maar was desondanks pas enkele keren in Nederland te beluisteren. Als je gevraagd wordt om op de Champs-Elysées te spelen tijdens het 200-jarig bestaan van de Republiek Frankrijk, en op festivals als Sziget staat, dan doe je wel iets goed.

Tours brachten Les Tambours du Bronx naar maar liefst 26 landen waarbij de teller op 20.000 kapotgeslagen olievaten staat! Die olievaten vormen de kern van hun instrumentarium. De groep brengt industrieel slagwerk met een randje afrobeat, een vleugje gothic, spannende samples en vooral compromisloze rockgrooves.

Met hun nieuwe show ‘Fukushima Mon Amour’ zal Tambours du Bronx de spectaculaire afsluiting vormen van slagwerkfestival ‘A Bigger Bang’.

Bekijk hier een video van Les Tambours du Bronx

Tromp Percussion is het grootse tweejaarlijkse slagwerkfestival in Muziekgebouw Eindhoven. Het festival kent heel veel losse concerten, maar de basis van dit evenement wordt gevormd door het prestigieuze slagwerkconcours. Gedurende de hele Trompweek vanaf 2 november wordt het internationale deelnemersveld door de jury gevolgd. De jury bestaat uit ook al een internationaal gezelschap slagwerkers en slagwerkexperts: Pedro Estevan, Jean Geoffroy, Pete Lockett, Zoltan Ràcz, Arnold Marinissen, Momoko Kamiya en Nancy Zeltsman.

Twee evenementen binnen Tromp Percussion worden geprogrammeerd door Slagwerkkrant: workshopfestival Aan de Slag en festivalavond A Bigger Bang, een opvolger van de fameuze Big Bang festivals.

Tickets voor de concerten zijn inmiddels verkrijgbaar via www.tromppercussion.nl

Lees hier veel meer over Tromp Percussion.