De terugkeer van The Presidents

Muzieknieuws 07-01-2005 22:10

The Presidents Of The United States Of America brengt in februari 2005 hun eerste album in zeven jaar uit. De band ging in december 1997 uit elkaar. De nieuwe release verschijnt onder de titel "Love Everybody".

Naast een reguliere Amerikaanse versie, verschijnt het album ook in een Europese versie. Hierop staat als bonusmateriaal een cover, een exclusieve b-kant en twee live tracks die werden opgenomen voor de KNDD "EndSession" in Seattle op 16 augustus 2004.

Om de release van de nieuwe CD te vieren, geven The Presidents twee exclusieve optredens in Europa. Op 1 maart speelt de band in The Garage te Londen (UK). Deze show is inmiddels uitverkocht. De tweede show vindt plaats op 2 maart in Nederland, in de Mezz te Breda.

Op oudejaarsdag 2002 gaf de band voor het eerst sinds de break-up weer een optreden in thuisstad Seattle in The Asteroid Cafe, eigendom van drummer Jason Finn. Sindsdien is het speelplezier weer terug en gingen de heren de studio in.

De band maakte in de jaren negentig furore met nummers als 'Peaches' en 'Lump'. Het album "The Presidents of the United States of America" was goed voor dubbel platina, drie grote hits en twee Grammy nominaties.
zoeken
zoeken