Winnaars Zilveren Harp 2004 bekend

Muzieknieuws 04-01-2005 20:42

De winnaars van de Zilveren Harpen 2004 zijn bekend. Jerney Kaagman, directeur van Conamus, onthulde de namen van de gelukkige winnaars vandaag, 4 januari 2005, tijdens het 3FM-radioprogramma “Claudia d’r op”.

De Zilveren Harpen gaan dit jaar naar The Sheer (met drummer Gert-Jan Zegel), Kasper van Kooten (momenteel in de theaters te zien met Hans van den Hurk op drums), Alain Clark (die op drums en percussie wordt ondersteund door Jonas Filtenborg) en Ali B. (zie foto; live steevast bijgestaan door human beatboxer MC Aldrin).

De awards worden woensdag 16 februari a.s. tijdens het Harpen Gala in Theater ’t Spant in Bussum door de winnaars in ontvangst genomen. Conamus reikt dan tevens de Gouden Harpen 2004 en de Conamus Exportprijs 2004 uit.

De Zilveren Harp is een aanmoedigingsprijs voor veelbelovende scheppende en/of uitvoerende kunstenaars die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Nederlandse muziek.

De Zilveren Harp werd in 1969 voor het eerst uitgereikt. Bekende winnaars uit het recente verleden zijn onder meer Beef!, Relax, Within Temptation, Peter Pan Speedrock en Spinvis.

De Zilveren Harp wordt uitgereikt door Conamus, de instantie die binnen en buiten Nederland ondersteuning biedt aan Nederlandse lichte muziek, in samenwerking met Buma, de vereniging van Nederlandse componisten, tekstschrijvers en muziekuitgevers en Radio 2.
zoeken
zoeken