Martijn Vink bigbanddrummen - video en extra's
Video's en extra's bij het interview in SWK 199
Slagwerkkrant Plus 12-04-2017 17:04
Op prime time tijdens het event Bass & Drum Masters bij Codarts in Rotterdam stond de Codarts Big Band onder leiding van Martijn Vink centraal. Hij liet zien wat bigbanddrummen anno 2017 inhoudt. Direct na de workshop sprak Hugo Pinksterboer met de man die gezien wordt als beste Europese bigbanddrummer van dit moment. Zie het interview in Slagwerkkrant 199, mei-juni 2017.
In dit artikel op Slagwerkkrant.nl vind je de video die we maakten tijdens het event en het archiefinterview dat we in 2011 in Slagwerkkrant publiceerden.

Drummer Martijn Vink en - afwisselend - bassisten Frans van Geest (contrabas) en Aram Kersbergen (contrabas en elektrische basgitaar) spelen tijdens het event Bass & Drum Masters een aantal stukken met de Codarts Big Band. Niet alleen de ritmesectie, maar de hele band swingt en groovt dat het een lieve lust is. Martijn Vink vertelt tussen de stukken door over feel en aanpak, over 'quarter note feel' en de exactheid waarmee de 'chase music' composities (muziek bij achtervolgingsscenes) gespeeld worden. Verschillende solisten op trompet, piano en sax laten zich van hun beste kant horen. 

Er staan diverse stukken van Quincy Jones op het programma, die Vink en Kersbergen onlangs met het Metropole Orkest samen met Quincy Jones in Loneden hebben uitgevoerd, waaronder Moanin'. Ook worden uitstekende, verrassende uitvoeringen van Giant Steps en Strike Up The Band ten gehore gebracht. Bassist Aram Kersbergen vertelt dat de manier waarop hij speelt afhankelijk is van hoe de drummer speelt: als de drumpartij basic is, bast hij druk en vice versa.  

Een fragment van een van de chase music stukken, Call Me Mr Tibbs


Voor het archiefartikel uit 2011 (SWK 161) en de bijbehorende cover, klik op de downloadlink!