Yoshiki - Metalgrootheid uit Japan

Video's bij het interview in Slagwerkkrant 197

Slagwerkkrant Plus 14-12-2016 11:12

In Slagwerkkrant 197 (januari-februari 2017) lees je een interview met Yoshiki, drummer en bandleider van Japan X. Deze Japanse metalband geeft een nieuwe dimensie aan de term 'big in Japan' met meer dan dertig miljoen verkochte albums. Yoshiki vertelt over de bewogen geschiedenis van de band (met onder meer twee zelfmoorden), en het feit dat hij al zijn hele leven speelt met verschrikkelijke pijn. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je een livevideo van de band bekijken en de trailer van de documentaire "We Are X".

 

In het interview legt Yoshiki uit hoe zijn zelfvernietigende speelstijl is ontstaan.

'Mijn vader pleegde zelfmoord toen ik jong was, en daar was ik zo boos over dat ik constant overal tegenaan sloeg. Toen mijn moeder een drumstel voor me kocht, sloeg en schopte ik in principe mijn kit. Mensen waarschuwden: als je zo blijft spelen, breekt je lichaam. Maar dat interesseerde me niets. Ik voelde zo veel pijn van binnen dat ik dat fysiek wilde compenseren.’

 

 Yoshiki

 

Bekijk hieronder een live video van Japan X uit 1997 (het laatste concert in originele bezetting). De band speelt het nummer Weekend.

 

Hieronder de trailer van documentaire We Are X, die in Nederland te zien was tijdens documentairefestival IDFA. De film is van dezelfde makers als onder meer Searching For Sugar Man.

 

Bekijk het volledige interview in Slagwerkkrant 197 (januari-februari 2017).

zoeken
zoeken