Martin van Duynhoven In A Mitrailleur op DrumDrieDaagse - video's en extra's

Video's en extra's bij het interview in SWK 194

Slagwerkkrant Plus 15-06-2016 09:06

Met zijn Percussion Ensemble baarde Martin van Duynhoven eind jaren zeventig groot opzien. Zijn compositie In ‘A’ Mitrailleur, voor 4 (tot 20) drummers is legendarisch. Op de DrumDrieDaagse, 12-13-14 augustus, vormen Fred Cohen, die destijds deel uitmaakte van die slagwerkgroep, Olaf Fase en Mark Eeftens, mét Van Duynhoven, opnieuw een Percussie Ensemble. We spraken voor deze bijzondere gelegenheid met Martin van Duynhoven, zie het interview in Slagwerkkrant 194, juli-augustus 2016. In dit artikel op Slagwerkkrant.nl kun je een aantal video's zien en luisteren naar de Spotify playlist met Martin van Duynhoven materiaal, die we speciaal samenstelden voor deze gelegenheid. Het interview dat we 32 jaar gelden met Martin van Duynhoven deden kan je downloaden door op het pdf-icoon bovenaan de linkerkolom te klikken.


DrumDrieDaagse Percussie Ensemble ft Martin van Duynhoven
Met Fred Cohen, Mark Eeftens en Olaf Fase
Tijdens de DrumDrieDaagse zal een speciaal voor deze gelegenheid geformeerd percussie-ensemble diverse slagwerkstukken van Martin van Duynhoven uitvoeren. Met Fred Cohen (die eind jaren zeventig deel uitmaakte van Martin van Duynhovens Percussion Ensemble), Mark Eeftens, Olaf Fase en natuurlijk Martin van Duynhoven zelf. Slagwerkstukken als Burengerucht, Rondje Zandvoort en Blues for R.C. zullen klinken. Van In ‘A’ Mitrailleur zal een samenvatting worden gespeeld. Ook zal Martin van Duynhoven zijn fameuze solo met versnellingen en vertragingen uitvoeren; een proeve van onafhankelijkheid! 
Dit miniconcert is alleen toegankelijk voor deelnemers aan de DrumDrieDaagse, maar fragmenten ervan zullen later op video te zien zijn via Slagwerkkrant.nl. 
Lees hier meer over de DrumDrieDaagse.  
Of schrijf je meteen in. Klik hier

Jazzportret op video
In de serie NTR Jazzportretten kun je een mooi video-interview zien met Martin van Duynhoven. Klik hier

Met het BCDE Quartet (2008: Bennink, Courbois, Van Duynhoven, Engels)

 

 Met Almeida, van Duynhoven, Klein (2015)

 
Spotify playlist, samengesteld door Slagwerkkrant, van huidig werk tot ver terug in de historie naar Group 1850

 

zoeken
zoeken