Jason Bittner klaar voor DrumDrieDaagse - video's

Video's bij het interview in Slagwerkkrant 194

Slagwerkkrant Plus 15-06-2016 11:06

Jason Bittner komt op 13 augustus naar Den Haag voor een clinic + concert (met zijn band Flotsam And Jetsam) tijdens de DrumDrieDaagse. In Slagwerkkrant 194 (juli-augustus 2016) lees je een uitgebreid interview met de opvallend bescheiden metaldrumheld. Hier op Slagwerkkrant Plus kun je video's bekijken met Flotsam And Jetsam, met Shadows Fall, en een uitgebreide drumlesvideo.

 

In het interview in Slagwerkkrant 194 vertelt Bittner over de opnamen voor het nieuwe self titled album Flotsam And Jetsam en zijn bewondering voor Nicko McBrain:

‘Vanuit snelheidsoogpunt is Taser, met zijn snelle dubbele-basspartijen en blastbeats echt te gek. Mijn favoriet om te spelen is Life Is A Mess. Met de drumpartijen van dat nummer eer ik mijn jaren tachtig-drumhelden Charlie Benante, Lars Ulrich en Dave Lombardo. Creeper bevat juist veel toffe drumstukken. Dat is geen snel, technisch nummer, maar heeft spacy grooves en veel tompartijen. Ook Iron Maiden vind ik te gek. Drummer Nicko McBrain is een goede vriend van me, en al jaren een van mijn idolen en invloeden. Het enige dat je in dat nummer hoort dat aan Nicko doet denken, is het galoppeerstuk, maar dat speel ik met twee voeten, terwijl Nicko zulke partijen met een pedaal speelt. Bij elke plaat die ik ooit opnam, kan ik je wel wat Nicko-fills laten horen. Dat soort dingen noem ik Nickoisms. Luister maar eens naar Threads Of Light van Shadows Fall; dat album staat er vol mee.'

 

 

Bekijk hieronder een video waarin Jason Bittner partijen inspeelt voor Flotsam And Jetsam.

 

In deze video speelt Bittner met Shadows Fall de track Redemption tijdens een live rehearsal

 

In de video hieronder zie je meer dan een uur drumcursus door Jason Bittner op Drumeo

 

 

Lees het volledige interview met Jason Bittner in Slagwerkkrant 194 (juli-augustus 2016)

zoeken
zoeken