Shed Session in New York - video en meer foto's

Video en meer foto's bij het verslag in Slagwerkkrant 189

Slagwerkkrant Plus 20-08-2015 15:08

In Slagwerkkrant 189 (sept-okt 2015) kun je een artikel lezen waarin Fabian Benjamins en Anthony Amirkhan van Shedsessions.nl verslag doen van de eerste Shed Session die zij organiseerden in New York. In het magazine lees je hun enthousiaste verhaal, hier op Slagwerkkrant Plus zie je foto's van alle deelnemers en nog een video van een van de laatste sheds in de nachtelijke uurtjes in New York.

In hun verslag schrijven Fabian en Anthony onder meer:

Anthony: Eenmaal in New York ontmoet je drumhelden die je van jongs af aan alleen via Youtube zag spelen. Het event was mooier dan we ooit hadden durven dromen. Wat een verschrikkelijk goede muzikanten liepen daar rond. Mooi was ook dat alle gasten die we eerder naar in Nederland haalden, er ook waren. Geweldig om ze allemaal weer te zien!

Fabian: Zo zie je de kracht van social media en een internationaal netwerk als Shedsessions.nl; dit hadden we nooit zomaar even vanuit Nederland kunnen organiseren. Voor deze gasten is shedden hetzelfde als eten, slapen opstaan en weer eten. Ze doen niets anders, en het niveau is ongekend hoog. In de nacht ging het shedden tot 03:00 door! Wij waren toen al helemaal kapot, maar zij barstten nog van de energie... Onvoorstelbaar!

 

Bekijk hier een video van diep in de nacht waar Shariq Tucker (kampioen USA guitar center drum off) en Darius Woodley II (50 cent) aan het shedden zijn. Zoals je ziet, nog steeds vol energie terwijl de rest gewoon kapot moe is!

 

Hieronder zie je foto's van het event met bijna alle deelnemers (je kunt ze ook bekijken door hiernaast de klikken op 'Bekijk alle .. foto's'. We beginnen met de drummers die we kennen van de sheds in Nederland:


Deronn Woodside, die wij op 30 oktober naar Nederland haalden voor een shed in Drumland, deze Shed Session USA grotendeels georganiseerd heeft. Wij hebben ons werk vanuit Nederland gedaan, en hij in de VS. Gaaf om zo’n internationaal project gedaan te hebben!

 


Isaiah Johnson kreeg veel bijval van het publiek toen hij samen met zijn bandje speelde; diepe bezielde pocket, vette gospel en r&b, maar losgaan kan hij ook.

 

Wes Watkins, die we kennen van zijn shed op het Slagwerkkrant Podium bij Drumland Lijnden, was natuurlijk ook van de partij.

 

 

De shed van Segdrick Marsh in Nederland kon op het laatste moment niet doorgaan. Hier in New York zette hij met verve zijn kolossale grooves neer.

 

Calvin Rodgers was de grootste artiest, de meest opgenomen gospeldrummer van de VS; iedereen was vol ontzag. Een beetje een ‘godfather’ voor alle aanwezige drummers.

 


Darius Woodley II (50 cent) was adembenemend samen met Darion Ja’von (Flo-Rida);  deze twee absolute r&b/hiphop-topdrummer speelden vooral pocket.

 


Jamal Moore is de meest heftige en intense drummer; soms net een beest dat de drums verslindt. Je ziet duidelijk dat Aaron Spears en hij familie zijn; qua looks en qua spel. Grappig hoe hij duidelijk de leider over de andere drummers was; een natuurlijke sociale rangorde.

 


Derick Mcelveen Jr. produceert zijn eigen tracks en speelt strak en zeer zuiver. Hij is nog geen 1,55m groot, maar speelt als een reus.

 


Shariq Tucker was de winnaar van de Guitar Center Drum-Off in 2013; zijn snelheid is imposant!


In Slagwerkkrant 189 (sept-okt 2015) lees je het verslag dat Fabian en Anthony maakten  van hun eerste Shed Session in New 

www.shedsessions.nl

zoeken
zoeken