Eurosonic Noorderslag drummers

Groningen, 14 tot en met 17 januari

Muzieknieuws 01-01-2015 07:01

Als ieder jaar is het Noorderslag festival in Groningen in de voorverkoop uitverkocht. Elk jaar worden in januari de spraakmakendste Nederlandse pop- en rockacts van het moment gepresenteerd in een tiental zalen van De Oosterpoort. De drie dagen eraan voorafgaand zijn alle podia van de Groningse binnenstad bezet door toekomstbiedende bands uit heel Europa, op Eurosonic. Daar zijn op moment van schrijven nog een paar kaarten voor beschikbaar. Overdag op diezelfde dagen, van 14 tot en met 17 januari is er de Eurosonic Noorderlag Conference, waar de Europese muziekindustrie bij elkaar komt om het komend concert- en festivaljaar een vliegende start te geven.

Uiteraard staat de redactie van Slagwerkkrant weer te trappelen om medio januari af te reizen naar Groningen, waar elk jaar Eurosonic Noorderslag wordt georganiseerd, een festival+conferentie voor iedereen die werkzaam is in de muziek(industrie). Al 28 jaar is Eurosonic Noorderslag het belangrijkste platform voor Europese muziek en het is voor veel acts een belangrijke stap geweest bij hun internationale doorbraak. Meer dan 300 artiesten, een conferentieprogramma met 150 panels, keynote-sprekers, interviews, workshops, pitches, feestjes, prijsuitreikingen en vergaderingen over de laatste ontwikkelingen op het gebied van muziek, media en interactive.

Van 14 t/m 16 januari wordt tijdens Eurosonic Groningen overspoeld door bands uit heel Europa, waaronder natuurlijk een boel uit Nederland, zoals DeWolff, Blaudzun, Kensington,Bombay Show Pig, Beans & Fatback en The Kik, en België, waarvan we Stuff. en Condor Gruppe tippen!
Op zaterdag 17 januari krijg je een keur aan Nederlands talent voorgeschoteld op Noorderslag, waaronder Binkbeats, John Coffey, Jett Rebel, Skip & Die en Typhoon.

Heb je al een ticket voor Noorderslag, ga dan vooral eens bij onderstaande bands kijken die we tippen wegens het drumspel. Wij gaan zelf vanzelfsprekend ook kijken, en zullen na Noorderslag ongetwijfeld met een setje tips met terugwerkende kracht bij jullie terug komen!  

TIMETABLE
Klik hier voor de timetable Eurosonic Noorderslag


Eurosonic Air drummers
Heb je geen tickets voor Eurosonic of Noorderslag, dan is er nog altijd het gratis openluchtfestival Eurosonic Air op de Grote Markt, met de volgende bands en hun drummers.

Jett Rebel  - Rick van Wort

Beans & Fatback – Cody Vogel, Toon Oomen

Birth of Joy - Bob Hogenelst

Blaudzun - Wouter de Waart

Kensington – Niles Vandenberg

Maison Du Malheur - Martin de Ruiter

The Kik – Ries Doms


Noorderslag bands en hun drummers

Binkbeats – Frank Wienk

Jett Rebel  - Rick van Wort

Jungle by Night (presenteert ‘Tropenkolder in de Polder’) – Tienson Smeets, Sonny Groeneveld, Gino Groeneveld

Skip & Die – Gino Bombrini

Sven Hammond Soul – Joost Kroon

The Cool Quest – Thies Bouwhuis

Typhoon – Eddy Addai

zZz - Björn Ottenheim

Dotan – Maarten Mollema

New Cool Collective Big Band met Guus Meeuwis – Hollandse Meesters – Joost Kroon, Jos de Haas, Frank van Dok

 

Eurosonic Benelux drummers 

Chef'Special – Wouter Prudon

Bombay Show Pig - Linda van Leeuwen

Kuenta i Tambu  – Roël Calister, Thseppo Pietersz, Vernon Chatlein

Stuff. (be) – Lander Gyselinck

Blackflower (be) - Simon Segers

Condor Gruppe (be) - Krist Torfs

Raketkanon (be) - Pieter De Wilde

Monomyth - Sander Evers 

 

Bekijk hier het volledige programma:

www.eurosonicnoorderslag.nl  

Luister hier naar de Eurosonic Noorderslag playlist:

 

 

zoeken
zoeken