Ovalsound Oval

Een elektronische Hang?

14-08-2014 17:02

Meestal baseren wij onze productnieuwtjes op producten die al daadwerkelijk in de winkel verkrijgbaar zijn, maar voor de Oval maken we graag een uitzondering. Het is namelijk een bijzondere controller in de vorm van een Hang.

De uit Zwitserland afkomstige Hang is nog steeds mateloos populair, terwijl het instrument ontzettend lastig te verkrijgen is. Het kleine elektronicabedrijfje Ovalsound beloofd met de Oval een elektronische oplossing voor het probleem.

Controller
De Oval heeft de vorm van de traditionele Hang, compleet met de verschillende speelvlakken. In combinatie met een app kun je op je Ipad of smartphone de klanken van een hang bespelen, maar daarnaast kun je het apparaat ook als midi-controller gebruiken. Die laatste optie is zeker interessant, want je kunt zo allerlei sounds en samples triggeren, en als je nog verder wilt gaan kun je zelfs een programma als Ableton met je vingertoppen aansturen. Op papier zijn de mogelijkheden onbeperkt. 

De Oval is nog niet verkrijgbaar in de winkel, maar er is al wel een filmpje op de website beschikbaar waarin je kunt zien hoe het instrument in combinatie met de App werkt.
Klik hier voor de website van oval 

zoeken
zoeken