Tom van Sadelhoff - video

Video en extra's bij het interview in Slagwerkkrant 183

Slagwerkkrant Plus 15-08-2014 01:08

In Slagwerkkrant 183 lees je een interview met Tom van Sadelhoff. De jonge drummer van Knarsetand had er weinig moeite mee om zijn speelstijl aan te passen aan de frisse combinatie van pop, rock, balkansound, drum 'n' bass en dubstep die de band zo populair maakte op de diverse zomerfestivals dit jaar. 'Een bijzondere band die vraagt om een bijzondere drumstijl.' Hier op Slagwerkkrant Plus presenteren we wat video's van Van Sadelhoff met Knarsetand en kun je het debuutalbum van de band beluisteren via Spotify.

 

In het artikel in Slagwerkkrant 183 (september-oktober 2014) vertelt Van Sadelhoff  over spelen bij de tienkoppige band Knarsetand:

‘Ik denk dat Knarsetand qua stijl wel echt uniek is; pop, rock, dubstep, reggae... er loopt zo veel door elkaar heen. Er is niet echt een etiket op te plakken. Dat betekende wel dat ik echt anders moest gaan spelen. Ik denk dat we nog wel het dichtst bij rock zitten. Maar neem een stijl als drum ’n’ bass of dubstep; dat had ik nog nooit gespeeld. Je hebt het dan toch vooral over beats die uit een computer komen. Die zijn lastig na te doen op een akoestische kit. Om die sound terug te laten komen in mijn spel en op het podium, ben ik noodgedwongen met pads gaan werken: een voor m’n snare en een voor m’n bassdrum.'

 

Bekijk hier de livetrailer van Knarsetand:

 

In deze video speelt Knarsetand het nummer Fly Away bij Radio 3FM

Lees het volledige interview in Slagwerkkrant 183 (september-oktober 2014). En klik op deze link voor de Spotify-afspeellijst bij deze editie, waar My Escape van Knarsetand natuurlijk in voorkomt.

zoeken
zoeken