Charlie Watts ontkent geruchten over vertrek

Drummer blijft naar eigen zeggen lid van de Rolling Stones

Artist news 05-09-2009 17:25

In tegenstelling tot het bericht op undercover.com.au, een kleine entertaimentwebsite uit Australië, is drummer Charlie Watts niet vertrokken bij de Rolling Stones. De website zorgde wereldwijd voor geschokte schok door een niet nader genoemde bron te citeren die verklaarde dat Charlie de groep had verlaten en nooit meer met hen zou optreden of opnemen.

Volgende dezelfde geruchten zouden de Stones zelfs al een vervanger op het oog hebben: Charley Drayton, onder meer bekend als drummer van Keith Richards' X-pensive Winos.

Toen de BBC Charlie Watts bestookte met vragen over zijn vermeende vertrek, reageerde de Stones-drummer kort maar krachtig met "not true".

Charlie Watts voegde zich in januari 1963 bij de Rolling Stones. In het begin was hij alles behalve zeker van het succes van de groep. Hij hield nog enkele maanden lang een andere baan aan, voordat hij de beoogde carrière met de Stones kansrijk genoeg vond.

Charlie Watts, ook bekend als jazzdrummer, brecht in het verleden al muziek uit met enkele soloprojecten, waaronder 'Watts at Scott's' in 2004.
zoeken
zoeken