Van je stokje met Mark Eshuis

Artist news 07-07-2004 16:01

Mark Eshuis is actief aan de zomer begonnen. Niet alleen nam hij vorige week samen met Femke Krone de nieuwe videoclip van Screaming Mike op, ook is hij deze maand drummer op de CD van de maand 'The Real Thing' van Ruud de Grood.

Ruud de Grood Project
Met Ruud de Grood en Tod Logan heeft Mark een unieke CD opgenomen. Ruud de Grood legt uit dat
"De CD 14 nummers geïmproviseerde piano-muziek bevat. We hebben de hele CD in 8 uur opgenomen, puur gebaseerd op improvisatie. We hebben samen de verschillende thema's van de nummers doorgenomen en ze daarna direct ingespeeld."

Dat 'The Real Thing' hiermee een uniek document is geworden spreekt voor zich. Klik hier om 'The Real thing' te bestellen.

Life is a Cabaret
In september gaat 'Life is a Cabaret' van start en zal tot het einde van het jaar zo'n 70 keer in verschillende theaters door heel Nederland te zien zijn. De show is een unieke muzikale voorstelling die het verhaal vertelt over twee van de meest bejubelde en tegelijkertijd tragische figuren uit de showbizz: Judy Garland en Liza Minnelli. Ook hier zit Mark tijdens de shows op de drumkruk.

Screaming Mike
De debuut single 'King of Beers' van Screaming Mike -met Sietse Huisman op drums en Tessa Boomkamp op percussie én backing vocals- is opgenomen en staat op het punt uit te komen. Op het moment van schrijven is Mike bezig met het afronden van de bijbehorende videoclip, waarin Mark het drumwerk voor zijn rekening neemt. Over enkele weken zal hij in deze clip op The Box, MTV en TMF te zien zijn.

De videoclip vertelt het verhaal van King of Beers: dat je niet stoer bent als je overmatig drankgebruik pleegt. Het uit je dak gaan kan ook zonder overmatig drankgebruik. De compositie is van een hoogstaand niveau, waarin de tekst een belangrijke boodschap uitdraagt voor jongeren in het algemeen.

Mark speelt mee in de videoclip omdat Sietse Huisman voor de opnames verhinderd was.

Margriet Eshuijs
Sinds 2000 is Mark de drummer in de Margriet Eshuijs Band. Sinds die tijd tourde hij meerdere malen met haar en is hij te horen op enkele van haar releases. Vanaf september is hij te horen én te zien op haar nieuwe DVD-release waarop een live registratie van de tour van afgelopen jaar te zien is. En omdat stilzitten voor Mark geen optie is, zal hij in januari 2005 weer fris met Margriet op tour gaan.

Educatieve uitsmijter
Tot overMaat van activiteit staat er ook een uitzonderlijke release gepland van "North of the Border', het trio met Mark, Nol Sicking op vleugel en Paul Berner op basgitaar. Recentelijk hebben zij een CD opgenomen waarvan eerdaags ook een educatieve DVD-versie uitkomt. Op dit multimediale schijfje zullen meespeelversies staan voor alle instrumenten! Naast de -bijna vanzelfsprekende- videoregistraties, zullen er ook in boekvorm methodes per instrument beschikbaar komen.

Heel soms heb je het gevoel dat je iets goeds leert bij toevalligheid bij een clinic of concert. Een band die iets wil leren, kan met zo'n uitgave direct structureel aan de slag.

We zullen jullie uitgebreid berichten over deze methode(s) en samen met Mark een uitgebreide uiteenzetting geven van wat zich er North of the Border op slagwerkgebied bevindt.

zoeken
zoeken