Jimmy Chamberlin update

Artist news 25-02-2005 10:07

Jimmy Chamberlin, door velen gezien als één van ’s werelds beste rockdrummers, werd vooral bekend als drummer in The Smashing Pumpkins. Toen die band ermee ophield, dook hij met Billy Corgan in de groep Zwan. Ook dat is allang weer verleden tijd.

Anno 2005 is Chamberlin met een schone lei begonnen: zijn drugsgebruik onder controle, getrouwd, verhuisd en een trotse papa. En presenteert zijn eigen band: The Jimmy Chamberlin Complex.

Hoewel Chamberlin één nummer drumt op het komende solo-album van Billy Corgan, is hij tegenwoordig vrijwel uitsluitend bezig met The Complex.

Aan online muziekmagazine Kindamuzik vertelt Jimmy Chamberlin over zijn huidige project en het debuutalbum "Life Begins Again":
"“Het album, dat ben ik. Het lijkt niet op de Pumpkins-drum: het ís de Pumpkins-drum. Het is wie ik ben. De constructie van een nummer heb ik van Corgan geleerd; wat ik zelf goed kan is het samenbrengen van de verschillende delen van een nummer. De plaat laat een mix zien van de sterkste punten van de muzikanten.”

"Life Begins Again" is een echte drummersplaat die meer dan de rockkant van Chamberlin laat horen. Er is ook ruimte voor fusion en jazz. En altijd gespeeld in die fabelachtige, typische Chamberlin-stijl.

Het volledige interview kun je lezen op de website van Kindamuzik.

zoeken
zoeken