Lars Ulrich als martelwerktuig
Artist news 21-05-2003 22:39
Irakezen hebben nog nooit hardrockmuziek gehoord, zo denken de Amerikanen. In de hoop de krijgsgevangen uit de tweede golfoorlog aan het praten te krijgen, martelen de militairen hen door "cultureel aanstootgevende" muziek te laten horen. Onder de muzikanten die tot die kwalificatie behoren zit onder andere Lars Ulrich met Metallica.Behalve de MetallicaMuur die 24 uur lang in hun oren dendert, krijgen de krijgsgevangen ook de leader van Sesamstraat en Drowning Pool te horen. De bedoeling: de Irakezen aan het praten te krijgen om er zo achter te komen waar nu eigenlijk die chemische wapens zijn verstopt.

De psychologische effecten van deze methode blijken niet schadelijk te zijn voor de gezondheid. Het schijnt wel dat je er alleen een flink slaaptekort aan overhoudt. En als zelfs de Amerikanen dat zeggen, dan kunnen we daar natuurlijk wel van op aan!

De redactie van Slagwerkwereld.nl denkt erover om een motie bij de VN in te dienen om alle krijgsgevangenen in oorlogstijd naar Pinkpop te sturen.

drummer links