Eerste namen D-Day Drummers Meeting bekend

Porcupine Tree- drummer Gavin Harrison bevestigd

Muzieknieuws 07-03-2011 16:47

De eerste namen voor de derde editie van D-Day Drummers Meeting Meppel zijn bekend. De hoofdact op 25 juni is niemand minder dan Gavin Harrison (Porcupine Tree, King Crimson).

Gavin Harrison is geen drummer die stilzit. Naast zijn werk bij Porcupine Tree en King Crimson bracht hij vorig jaar een cd uit met multi-instrumentalist 05ric en verzorgde hij de ritmesectie voor de band OSI op de plaat Blood. Tussendoor vindt Harrison nog tijd om drumlesboeken en instructie dvd’s uit te brengen. Zijn laatste boek Rhythmic Designs werd vergezeld door een dvd en biedt de gevorderde drummer een uitdaging die zijn weerga niet kent.

Ook Ton Dijkman en Sebastiaan Cornelissen zullen op D-Day Drummers Meeting van de partij zijn. De slotact is hardrockband Kincobra. Marcel Serierse zal voor de meeste drummers geen onbekende zijn: hij werd begin jaren negentig door de lezers van Slagwerkkrant tot drie keer toe tot beste fusiondrummer van de Benelux verkozen. Vorig jaar stond de veelgevraagde sessiemuzikant nog in Slagwerkkrant 156. Lees hier het Slagwerkkrant Plus artikel.

Op D-Day Drummers Meeting Meppel waren vorig jaar onder andere optredens te zien van Jorrit, Jascha & Tom, Richard Heijerman & Lucas Wright, Kamper Trompetter Korps en de band Soulburn.
Klik hier voor meer informatie

Edities bij dit artikel

zoeken
zoeken