Jeff Watts 22 juli in Bimhuis Amsterdam

Een avond met zijn eigen kwartet

Muzieknieuws 08-07-2009 01:13

Jeff Watts is gegarandeerd een van ’s wereld beste jazzdrummers. Zijn swing is ongenadig. Je ziet hem spelen, snapt niet wat hij doet, maar het klinkt zo organisch als maar mogelijk is. Woensdag 22 juli komt hij naar het Bimhuis in Amsterdam voor een concert met zijn eigen kwartet. Tickets voor voor dit niet te missen concert kun je hier bestellen.

Ongetwijfeld zal Jeff ‘Tain’ Watts in het Bimhuis materiaal spelen van zijn nieuwe cd 'Watts'. Kijk hier de geweldige clip van de track Return of the Jitney Man.



Jeff ‘Tain’ Watts kreeg bekendheid in de jaren tachtig in de band van trompettist Wynton Marsalis. Deze band was indertijd verantwoordelijk voor een frisse wind in de jazzmuziek, en was vernieuwend zonder oude tradities onder stoelen of banken te steken. Tijdens deze periode en in de jaren daarna werkte Watts onder andere ook samen met Michael Brecker, Kenny Garrett, Danilo Perez, Sonny Rollins, McCoy Tyner en véél met Branford Marsalis. Hij speelde sinds 1983 op vijftien cd’s van Branford Marsalis met als een van de hoogtepunten de Grammy-winnende opnamen uit het Amsterdamse Bimhuis 'A Love Supreme' (2004).

» Lees meer over Jeff Watts op Slagwerkwereld.com
» Bekijk hier de video’s van het interview dat Slagwerkkrant deed in 2006

» Bimhuis.nl voor meer informatie en kaartjes
zoeken
zoeken