Release van de week: Donny McCaslin - I Want More (met Mark Guiliana)

Vandaag verschenen: 16 juni 2023

Muzieknieuws 16-06-2023 15:16

'De dingen worden behoorlijk anders als je in de wereld van David Bowie stapt', aldus Mark Guiliana in Slagwerkkrant, februari 2016, kort nadat Blackstar uitkwam en Bowie overleed. Bowie bezocht een jaar daarvoor Bar 55 in New York, was onder de indruk van de band van saxofonist Donny McCaslin, en vroeg de hele band, inclusief drummer Mark Guiliana, voor de opnames van zijn nieuwe album. Exact die band speelt nu op het nieuwe album van McCaslin en veel van de sfeer van Blackstar hoor je terug.

Elke vrijdag verschijnen er honderden nieuwe albums. De redactie pikt er regelmatig een uit om voor te stellen, inclusief een Spotify-playlist en video.

Op I Want More horen we het gespierde saxgeluid van Donny McCaslin, pompende bassen van Tim Lefebvre en brede elektronica en toesten van Jason Lindner. En natuurlijk de onverbiddelijke, altijd innovative beats van Mark Guiliana

De muziek op het album zou je kunnen kenschetsen asl jazz, maar de feel gaat regelmatig richting rock en dance. McCaslin geeft aan dat hij ernaar streeft dat zijn muziek meer is dan een vast genre. Door een divers scala aan muzikale stijlen te brengen, wil Donny zijn luisteraars uitdagen en ontroeren, en een ervaring creëren die categorisering overstijgt.

Mijn favoriet op dit album, eerder al als single uitgebracht is Body Blow: 

Fraaie beats in de track Turbo: 

En onmiskenbaar Guiliana-spel op de track I Want More: 

Luister hier het hele album: 

I Want More is uitgekomen op Edition Records. 

Mark Guiliana komt met zijn eigen formatie spelen op North Sea Jazz 2023. 

zoeken
zoeken