Welke percussionist biedt Soelaas soelaas?

Muzieknieuws 28-02-2005 14:07

Eva Kieboom en Markus Ilmari (lange tijd hoofd en hart van de Nederpopband 'Ziel') zijn een nieuw project gestart. Twee jaar lang doken zij samen de studio in op zoek naar soelaas. In die tijd ontstonden nummers waarin de ene keer mainstream pop met folky invloeden en de andere keer Braziliaanse grooves de overhand kregen.
In de huidige bezetting is Soelaas nog op zoek naar een percussionist.

Eva Kieboom kennen we van de Brazil/Jazz-formatie 'Sensual', met Jasper van Hulten op drums en Gijs Anders van Straalen op percussie. Hun cd Acustico was recentelijk cd van de maand op slagwerkwereld.com.

Eva's stem heeft een hees randje van 's ochtends vroeg ontbijten in de zon, dat goed past bij Markus' laid-back akoestische gitaarspel. De liedjes klinken soms heel puur, met alleen een gitaar en misschien wat percussie. Maar er komt zo nu en dan ook heel wat 'programming' met beats en loops bij kijken.

Tijdens de opnamesessies werden steeds weer muzikanten uitgenodigd om kleur te geven aan de nummers. Een paar bleven voor onbepaalde tijd. Atie Aarts (cello) en Marc Tromp (basgitaar) zijn inmiddels vaste begeleiders van Soelaas.

Nu is Soelaas op zoek naar een percussionist die een professionele en flexibele instelling heeft, zelfstandig een lekkere, steady groove kan neerzetten zonder drummer en creatief is in zijn of haar spel.

Bij dit artikel is een mix toegevoegd die je kunt beluisteren. Mocht je interesse hebben om als percussionist bij Soelaas te spelen, dan kun je een e-mail sturen naar: info@soelaas.nu.
zoeken
zoeken