CBGB's moet mogelijk deuren sluiten

Muzieknieuws 17-02-2005 11:05

De legendarische club CBGB's in New York dreigt haar deuren te moeten sluiten. Dat meldt de New York Post.

In augustus loopt het huurcontract van de club af, en moet er een nieuwe overeenkomst worden gesloten tussen de uitbater en de eigenaar. De nieuwe huurprijs kan volgens de huidige marktwaarde gemakkelijk oplopen tot een half miljoen dollar per jaar.

CBGB's is al dertig jaar lang gevestigd in de wijk Bowery. Toen Hilly Kristal de club in 1972 opende, bedroeg de huur 600 dollar per maand. De wijk is echter hot geworden en daarmee prijzig. De huur zou vanaf augustus wel eens kunnen uitkomen op 40.000 dollar per maand.

CBGB's is qua formaat erg krap maar werd wereldberoemd dankzij de live bands die vrijwel dagelijks optreden. Vele ervan braken later internationaal door.

Grote namen als Bruce Springsteen, Agnostic Front, Elvis Costello, The Damned, The Police, Ramones, Guns n' Roses, PJ Harvey en Blondie traden op in de kleine club voordat ze doorbraken en volle stadions trokken.

Diverse artiesten hebben al aangegeven om met een benefietoptreden de club te willen ondersteunen. Zij vrezen dat met het verdwijnen van CBGB's een deel van de rockhistorie verdwijnt.
zoeken
zoeken