Heibel tussen popkoepels en GPNL

Muzieknieuws 12-02-2005 15:14

Recent kondigde de organisatie van de Grote Prijs van Nederland (GPNL) aan om de opzet van de muziekcompetitie te veranderen.

Grootste verandering van het landelijke popconcours is dat de winaars van regionale en provinciale Popprijzen niet meer kunnen doorstromen naar een van de regiofinales van de Grote Prijs.

De provinciale en regionale popkoepels, verenigd in de Stichting POPNL, zijn verbaasd over deze koerswijziging en betreuren dat de Grote Prijs de samenwerking met hen opzegt.

In de nieuwe opzet van de GPNL wordt volgens POPNL geen rekening gehouden met het feit dat een aantal regionale popprijzen hun inschrijving voor 2005 al in 2004 zijn gestart met als gevolg dat veel ingeschreven acts nu teleurgesteld zijn in de opstelling van de Grote Prijs.

L. Zwaans, voorzitter van POPNL, stuurde daarom een persbericht de wereld in. Hierruit blijkt dat de popkoepels zich beraden op alternatieve plannen nu de samenwerking met de GPNL is verdwenen. De popkoepels kiezen er ook voor om geen rol te spelen in het plan van de Grote Prijs om scoutingteams in te zetten die muziektalent gaan zoeken.

Voor POPNL betekent de loskoppeling van de Grote Prijs dat zij in volledige vrijheid kan gaan werken aan een nieuwe opzet. Door haar landelijke netwerk, de directe contacten met de podia, muziekcafés, popcollectieven en muzikanten denkt zij in staat te zijn om een festival te realiseren dat jonge talentvolle acts de mogelijkheid biedt zich zowel op regionaal als op nationaal niveau te presenteren.

Aangezien de laatste besprekingen tussen GPNL en POPNL op niets uitliepen, lijkt het erop dat de scheuring onvermijdelijk is. Het goede nieuws voor muzikanten is dat er zo twee competities ontstaan, dus extra kans om door te breken!
zoeken
zoeken