Winnaars Brit Awards 2005 bekend

Muzieknieuws 12-02-2005 14:06

Scissor Sisters is de grote winnaar van de Brit Awards 2005. Tijdens de ceremonie in het Engelse Earls Court sleepte de band maar liefst drie Awards in de wacht. Dat meldt BBC News.

De jaarlijkse uitreiking van de prijzen is de grootste gebeurtenis in de Britse showbizzwereld en te vergelijken met de Amerikaanse Grammy Awards.

Keane won een Brit Award in de categorie beste nieuwkomer en beste album. Met de hitsingles 'Somewhere Only We Know' en 'Everybody's Changing' werd de band in 2004 bekend. Joss Stone ontving prijzen voor beste urban-opvoering en beste soloartieste.

In de categorie beste internationale soloartiesten wonnen Gwen Stefani, voormalige lead zangeres van No Doubt, en Eminem een Brit Award. Franz Ferdinand, die genomineerd was in vijf categoriën, ging uiteindelijk met twee Awards naar huis.

Robbie Williams kreeg slechts één Brit Award, maar wel een van de meest prestigieuze: zijn liedje 'Angels' werd door de luisteraars van BBC Radio 2 gekozen als beste nummer van de afgelopen 25 jaar.

Robbie versloeg daarmee Joy Division (Love Will Tear Us Apart), Kate Bush (Wuthering Heights), Queen (We Are The Champions) en Will Young (Leave Right Now). Bovendien mocht hij een innig duet zingen met Joss Stone, en daarmee was zijn avond bij voorbaat al geslaagd.

Scissor Sisters zullen overigens als headliner schitteren op de komende editie van het V Festival. Dat bericht NME.com. Het festival vindt plaats op 20 en 21 augustus in het Hylands Park in Chelmsford en het Weston Park in Stafford.
zoeken
zoeken