Sophie Zeyl uitgenodigd voor project in Londen

Muzieknieuws 08-02-2005 15:58

De Amsterdamse singer/songwriter Sophie Zeyl, vorig jaar finaliste van de Grote prijs van Nederland en winnares van de beste muzikantenprijs 2003, vertrekt op 12 februari naar Londen voor een speciaal optreden.

De trendy club The Spitz in Shoreditch ("One of London's coolest venues", volgens Metro), heeft Zeyl uitgenodigd voor het Spitz Live Records-project naar aanleiding van haar eerdere optreden in het najaar van 2004.

In twee maanden tijd zullen tien acts in de club spelen die de programmeurs van The Spitz als talentvol en veelbelovend beschouwen. Van iedere schow worden opnames gemaakt. Zo ook van het optreden van de Amsterdamse singer/songwriter.

Alle opnames belanden op een CD die vervolgens verspreid over diverse muziekwinkels in Londen en verstuurd naar muziekprominenten en pers.

Samen met vaste slagwerker Sin Banovic werk Sophie Zeyl overigens aan haar debuutalbum. De in Kroatië geboren Banovic is ook bekend van zijn samenwerking met pianist Clemens van der Ven en de band Luna d'Oro.
zoeken
zoeken