Eerste editie Raise Your Fist festival

Muzieknieuws 07-02-2005 22:54

Op zaterdag 26 maart vindt in het Podium te Hardenberg het eerste Raise Your Fist festival plaats.

De allereerste editie van het festival gaat meteen flink van start met acht bands uit binnen- en buitenland, waaronder een bijzonder optreden van de Italiaanse band Death SS.

Death SS, wat staat voor In Death of Steve Sylvester, was de eerste Italiaanse band die rock met horror combineerde. De groep werd opgericht in 1977. Vanaf het begin putte men inspiratie uit horrorfilms en horrorliteratuur. Deze inspiratie werd niet alleen gebruikt in muziek en teksten, maar werd ook op het podium doorgevoerd, waardoor een groots theatraal spektakel ontstond.

Een bijzondere band dus, die in 2001 nog op Wacken Open Air te bewonderen was. En nu komt Death SS voor één keer naar Nederland. De formatie geeft niet zo maar een concert, maar doet éénmalig een speciale show met de ‘The Horned God Of The Witches On Tour’. Daarbij zal de band oude klassiekers (uit de periode 1977- 1982) spelen, zoals ‘Zombie’, ‘Terror’, ‘Horrible Eyes’, ‘Heavy Demon’, vergezeld met de oude show, waarbij de oude kostuums en de oude make-up ook weer gebruikt zullen worden.

Andere bands die op Raise Your Fist van zich laten horen, zijn de Nederlandse acts Accelerate en Jagannath. Om met laatsgenoemde te beginnen: de geschiedenis van Jagannath uit Nijverdal gaat terug tot 1985. Begin jaren negentig ging de groep ter ziele. Nu is er dan een reünieoptreden, met Martin Kuipers op drums, en zal de band nog eens flink tekeer gaan.

Accelerate is een Zwolse band die in 1998 werd opgericht en na enkele line-up wisselingen en demo’s nu lijkt door te stomen naar een platendeal.

Tot de grotere namen op het festival behoren After All, Jaguar, Atomkraft, Girlschool en Agent Steel. In onze bandprofielen vind je alle relevante info over deze acts.

Oorspronkelijk zou Metal Church als headliner fungeren, maar deze band moest helaas verstek laten gaan. Met Agent Steel heeft de organisatie echter ook een band met internationale faam weten te strikken als hoodact. Gegarandeerd dat de rechtgeaarde hardrock- en heavy metalharten daarvan sneller gaan kloppen!

De eerste editie van Raise Your Fist begint om 14:00 uur en zal rond 23.15 uur afgelopen zijn. Entree is € 19,00 (vvk, tickets verkrijgbaar bij alle bekende voorverkoopadressen). Naast alle live muziek is er tevens een Metal Market. De afterparty na het festival vindt plaats in het hardrockcafé in het Podium te Hardenberg.

Meer informatie over het festival vind je hier. Raise Your Fist is een gezamenlijk initiatief van Podium Hardenberg, Stichting Headache en Stichting Heavy Metal Maniacs.
zoeken
zoeken