Mötley Crüe flikt het weer

Muzieknieuws 03-02-2005 10:51

Mötley Crüe, de laatste paar jaar vooral in het nieuws met roddels en niet-muzikale aandachttrekkerij, lijkt weer op het goede spoor te zitten.

Volgens Hits Daily Double heeft het dubbelalbum "Red, White & Crüe", een soort best of, in de eerste week na de release tussen de 75 en 80 duizend exemplaren verkocht. Het is daarmee het bestverkochte album van die week.

De enige die in de buurt kwam, is Tina Turner met haar album "All the Best". Ze werd daarbij geholpen door intensieve campagnes van de koffieketen Starbucks en haar verschijning bij Oprah.

Naast oudere nummers bevat "Red, White & Crüe" ook drie gloednieuwe nummers, waaronder een "Street Fighting Man" dat oorspronkelijk van de Rolling Stones is. De cover werd niet ingedrumd door Tommy Lee (zie foto), maar door Josh Freese.

Tommy Lee en de rest van Mötley Crüe gaan binnenkort op tour om het album te promoten. Lee heeft er zin in en kijkt ernaar uit om weer eens ouderwets te drummen in plaats van bezig te zijn met televisieshows:
"There's no Tommy time anymore. I gotta go on tour to get a vacation. On tour I'm basically living for those two hours a night to go out and rock."

De tour begint op 14 februari in San Juan, Puerto Rico.

zoeken
zoeken