The Inaugural Independent Night @ Winston Kingdom

Muzieknieuws 24-01-2005 14:55

Op 29 januari 2005 vindt de inauguratie plaats van de eerste Independent Night in Winston Kingdom in Amsterdam. Op deze avond zullen de 'founding member bands' The Jack Stafford Foundation (met Robert Verbout op drums) en Absinthe de aftrap geven van maandelijks terugkerende concerten van onafhankelijke bands.

The Independent Night is een initiatief van de Independent Record Company (IRC) waar bands die 'alles zelf doen' zullen optreden en zo de kunst van de muziekmarketing kunnen leren.

Met hulp van IRC leren de onafhankelijke bandjes promotie te maken voor hun activiteiten en de organisatie van de zaken rondom het runnen van een band. In samenwerking met het label worden de posters en flyers ontworpen, wordt de promotie geregeld en de invulling van de avond bepaalt.

Het doel van dit alles is voor het publiek een zo creatief mogelijke avond te bezorgen en -vooral voor de bandjes zelf- verder te leren denken dan hun muziekneus lang is.

Het programma van IRC zal bestaan uit lokale bands, maar ook zullen internationale bands optreden die zelf hun tour georganiseerd hebben en toevallig de Lage Landen aandoen.

Meer informatie vind je op: www.winston.nl.
zoeken
zoeken