Eerste show in zes jaar voor Face Down

Muzieknieuws 14-01-2005 15:59

Face Down, de onlangs opnieuw tot leven gewekte band met frontman Marco Aro, ook bekend als zanger van The Haunted, geeft op 1 april in Kolingsborg te Stockholm het eerste publieke optreden sinds 1999.

Supportacts die avond zijn General Surgery en Construcdead. Dat betekent dat nieuwe drummer Erik Thyselius een drukke avond krijgt: hij speelt als sessiedrummer ook in General Surgery en is vast bandlid van Construcdead.

Later dit jaar brengt Face Down een nieuw album uit via Black Lodge Records. Bovendien is de groep toegevoegd aan de 2005 editie van het Zweedse 2000 Decibel Festival.Andere bands die op het Festival zullen spelen, zijn Amon Amarth, Unleashed, Defleshed en Grave.

Het 2000 Decibel Festival is het enige festival dat uitsluitend Zweedse hardrock- en metalbands programeert. Op 21 mei 2005 in Bengtsfors, zo'n 180 kilometer van Gothenburg, spelen maar liefst 22 nationale acts op één dag. Verdeeld over drie podia laten nieuwe talenten en reeds doorgebroken acts van zich horen. De geschiedenis van het festival gaat terug tot 1981.
zoeken
zoeken