Tweede editie Rock Inc. Festival

Muzieknieuws 12-01-2005 01:01

Op Paasmaandag 28 maart 2005 vindt voor de tweede maal het Rock Inc. Festival plaats. Locatie is de Bosuil te Weert.

Onder de noemer "Flying Aces Tour 2005" spelen Pure Inc., Rob Rock en Circle II Circle. Headliner is Masterplan (zie foto).

Pure Inc is een getalenteerde Zwitserse rockband die afgelopen jaar zijn debuutalbum uitbracht. De muzikanten, waaronder de jonge drummer Dave Preissel, hebben echter al jaren ervaring. De volwassen schijf werd dan ook goed ontvangen en leverde de band onder meer een plaats op as suppert act voor Michael Schenker's Europese Tour.

Zanger Rob Rock zong onder meer bij Warrior en formeerde een jaar of vijf geleden zijn eigen band: Rob Rock's Rage of Creation, met Tracy Shell op drums.

De afgelopen twee jaar speelde Circle II Circle, met voormalig Savatage-zanger Zachary Stevens als frontman, onder meer op het Sziget Festival in Budapest en op Wacken Open Air in Duitsland (in 2003) en op de Graspop Metal Meeting 2004 in België. Sinds september 2004 zit Thomas Drennan achter de drumkit.

Masterplan, met drummer Uli Kusch, ex-leden van Helloween en Jørn Lande als zanger, lanceerde het debuutalbum "Masterplan" in 2002. De langverwachte opvolger, "Aeronautics" komt officieel uit in januari 2005. Naar aanleiding van deze releasealbum, voelde Slagwerkwereld Uli Kusch onlangs een stevig aan de tand. Je leest het interview hier.

Het evenement is een initiatief van Rock Inc. Promotion in samenwerking met Muziekcentrum De Bosuil. Rock Inc. Promotion verzorgt onder andere de promotie en distributie voor releases van Annihilator, Black Symphony, Into Eternity, Mägo de Oz, Mennen, guitar wizard Patrick Rondat en Schandmaul.

Tickets kosten € 15,- in de voorverkoop, de deuren gaan om 15.00 uur open.
zoeken
zoeken