Slagwerkkrant videoverslag: Tama 2022 modellen!

Exclusieve video met overzicht van de nieuwste Tama drums

Merknieuws 26-01-2022 17:01

Het is inmiddels een goede gewoonte: in januari presenteert Tama het productnieuws van het komende jaar. En wij begeleiden dat met een mooie video waarin we alles voor je op een rijtje zetten. Dit jaar met veel nieuwe kleuren, een paar mooie nieuwe snares, een opvallend compact kitje en een slimme oefenoplossing.



Geen tijd om de video te kijken? Dan hieronder nog even een paar highlights : 


Allereerst is er een nog compactere versie van de Club Jam: de Pancake. Ultraplatte toms in 10"x31/2" en 12"x3 1/2" toms, een 13"x4" snaredrum en een opvallend volwassen klinkende 18"x4" bassdrum maken deze set tot een compact setje dat je in de kleinste kofferbak nog kwijt kunt. 

 

Oefendrumkits bestaan al jaren, maar Tama ging compleet terug naar de tekentafel. Dat levert de True Touch Training kit op. Een set met tompads met een speciaal stoffen slagvlak, Een snarepad met een echte snaredrumsound en een bassdrumpad die heel erg stevig op zijn plek staat. De van Tama bekende fastclamps zorgen ervoor dat je alles makkelijk en stevig op zijn plek zet. 

 

De Star serie krijgt er een nieuwe snaredrum bij: De Star Reserve Ash heeft een 10mm dikke ketel van essenhout en is opgebouwd uit duigen

 

De RoadPro serie heeft een nieuwe standaard die speciaal is ontwikkeld voor elektronische pads zoals een SPD-SX. Niet alleen heeft hij een armpje dat precies de juiste lengte heeft, maar er is ook een klem aanvast gemaakt die direct aan de pad vast te zetten is en die ruime verstelmogelijkheid geeft.  Heel slim: omdat zo'n pad vaak 'erbij' moet worden gezet in je setup heeft de standaard wat compactere benen. Er is ook een versie van het armpje met een losse multiklem die je aan een gewone bekkenstandaard kunt vastzetten. 

Dit alles en nog heel veel meer kun je van dichtbij terugzien in de testrubriek. Een test van de Tama True Touch Practice kit lees je in Slagwerkkrant 228; het maart april nummer. 

zoeken
zoeken