DW/Sabian Vault Edge snaredrum

Unieke samenwerking tussen DW en Sabian

Merknieuws 03-05-2013 15:01

Sabian en DW slaan de handen ineen voor een wel heel bijzondere snaredrum. De Vault Edge snaredrum heeft namelijk een houten ketel met twee Edge-randen gemaakt van bekkenbrons.

 

DW maakt al wat langer de zogenaamde Edge snaredrums, waarbij een houten ketel wordt gecombineerd met gegoten boven- en onderranden van bijvoorbeeld messing of aluminium. Voor dit speciale project worden de randen echter gegoten van oude Sabian bekkens die door endorsers zijn teruggestuurd naar de fabriek.

Het houten deel van de ketel is ook iets bijzonders. Deze wordt namelijk gemaakt van 700 jaar oud berkenhout dat is opgevist van de bodem van het Moosehead-meer in Maine. Dit hout kwam daar terecht nadat eind 19de en begin 20ste eeuw grote stukken oerbos werden gekapt voor houtwinning. Het water werd gebruikt om de boomstammen te vervoeren, en het kwam daarbij regelmatig voor dat er boomstammen op de bodem van het meer belandden. Rond het opvissen van dit eeuwenoude hout is in Amerika intussen een levendige industrie ontstaan.

De DW Vault Edge snaredrum is alleen verkrijgbaar in 14"x6" en in een gelimiteerde oplage van 50 stuks wereldwijd. Elke snaredrum is door John Good persoonlijk gesigneerd. De snaredrum is uitgerust met de 3mm dikke True Hoop spanranden, het Mag snarenmechaniek en natuurlijk DW's eigen True Pitch spanbouten met extra fijne schroefdraad. De snaredrum wordt geleverd met een mooie, stevige draagtas.

Wil je een Vault Edge snaredrum hebben, dan is een welgevulde portemonnee wel een vereiste. In Amerika moet de trommel bijna 2.500 dollar kosten. De Europese prijs is nog niet bekend, maar die zal zeker niet lager zijn.

zoeken
zoeken