Slagwerkkrant 177 september-oktober 2013

«« Slagwerkkrant 178 november-december 2013

Inhoud Slagwerkkrant 177 september-oktober 2013


Surpriseparty Cesar 65 [ hoofdartikelen pagina 28 ]

Slagwerkkrant was met een grote delegatie aanwezig op een van de leukste drumfeestjes van dit jaar: de surpriseparty voor Cesar Zuiderwijks 65ste verjaardag. Bekijk het fotoverslag met onder anderen Oscar Kraal, John Engels, Nippy Noya, Tony Nüsser en de ontroerende ontmoeting van Cesar met jeugdheld Brian Bennett.


Kenneth Kapstad [ hoofdartikelen pagina 36 ]

De drummer van het Noorse Motorpsycho is gek op metal en freejazz. ‘Ik heb iets met extremen.’ Kenneth Kapstad heeft als metaldrummer een opvallende aanpak met een bijzondere set-up en een geheel eigen speelstijl. Zijn geheime wapen? Een tomeloos enthousiasme voor zijn instrument: ‘Drums zijn gewoon erg, erg leuk; geestig, boeiend en cool.’


Simon Collins [ hoofdartikelen pagina 40 ]

Je zult het maar zijn: de zoon van Phil. Simon Collins heeft duidelijk besloten niet moeilijk te doen en nadrukkelijk in de voetsporen van zijn vader te treden. ‘Ik heb het vak geleerd van een van de allerbeste drummers’. We bekeken een optreden van zijn progrockband Sound Of Contact en troffen de Engelse zanger-drummer in een openhartige bui.


John JR Robinson [ hoofdartikelen pagina 44 ]

Is er een drummer met een indrukwekkendere staat van dienst? Onlangs werd hij officieel uitgeroepen tot ‘Most Recorded Drummer In History’ (voor Hal Blaine en Jeff Porcaro). John JR Robinson is zo’n drummer met een oergroove, een onverstoorbare time en een gouden rechtervoet. Luister maar eens naar Michael Jackson’s Rock With You (drumintro!), Chaka Kahn’s Ain’t Nobody en zelfs zomerhit Get Lucky van Daft Punk. We deden een lekker lang interview.


Gretsch Brooklyn en Full Range snaredrums [ tests pagina 52 ]


CVL standaardserie drums [ tests pagina 54 ]


Soultone Extreme bekkens [ tests pagina 56 ]


Pearl hardware [ tests pagina 59 ]


LP cajóns [ tests pagina 63 ]


Importeurs en reacties [ tests pagina 63 ]


Cesar Zuiderwijk / Olaf Fase [ cursussen pagina 65 ]

U vraagt wij spelen, deel 74, Natrappen I


Mark Eeftens [ cursussen pagina 67 ]

Spelen, deel 70, Richard Spaven


Dirk Verbeuren [ cursussen pagina 69 ]

Verbeuren verklaart, deel 5, Snelheid opbouwen I


Giveaway [ en verder pagina 25 ]

We geven 23 (!) exemplaren weg van de 17" A Zildjian Thin crash. Lees hier hoe jij en 22 anderen dit lekkere dunne crashbekken kunnen winnen.


North Sea Jazz 2013 [ en verder pagina 30 ]

Slagwerkkrant ging drie volle dagen op verkenningstocht in Rotterdam en sprak met Justin Faulkner, Richard Spaven, Pedrito Martinez en Steve Gadd. En we discussieerden nog wat over de onnavolgbare Chris Dave. Check ook de uitgebreide verslagen, foto’s, audio en video’s op Slagwerkwereld.com.


Uitslag Slagwerkkrant Poll 2013 [ en verder pagina 50 ]

Wie waren volgens jullie de beste slagwerkers van het afgelopen jaar, en wat waren de beste spullen? Je leest het op deze pagina’s.


Recensies [ en verder pagina 70 ]

Met albums, dvd’s, en boeken


Schack [ en verder pagina 79 ]

De column van Michael Schack


Opmaat [ en verder pagina 8 ]

Met Teun van der Salm, Martin de Ruiter, Ingrid Lodewegen, Brad Wilk, Billy Martin, Hans van Oosterhouts Drummersbook.com, LP Foot Tambourine, Zildjian Hans Eijkenaar Signature stok, Dutch Vintage Drum Meeting, Verslag WMC Kerkrade, Lignum Steam Bent Woodhoops, Pearl Export drums, Los Cabos drumsticks, Aluphones, Schlagwerk Move Box, Brieven, Notenbalkentip, Lief & Leed en Kort Nieuws


Agenda [ en verder pagina 80 ]


Slagwerkkrant Service Station [ en verder pagina 84 ]

Met Events, Slagwerkkrant Digitaal en Colofon


Opmerkelijke verhalen van de Feniks [ en verder pagina 97 ]

Nieuwe serie columns door Kim Weemhoff. Deze aflevering: Het begin.


zoeken
zoeken